Willa W3

1.Piwnice:
2. Hall + klatka schodowa 11,3 m2
3. Korytarz 5,0 m2
4. WC 1,3 m2
5. Pralnia 7,0 m2
6. Kotłownia 5,2 m2
7. Barek 6,4 m2
8. Pomieszczenie wypoczynkowe 17,6 m2
9. Salka gimnastyczna 27,0 m2
10. Sauna 3,8 m2
11. Natrysk 3,2 m2
12. Garaż 21,0 m2
Pełne podpiwniczenie budynku przeznaczono na przestrzeń techniczną oraz rekreacyjną. Część techniczna dostępna jest z zewnątrz budynku poprzez bramę garażową i boczne przejście komunikacją do kotłowni, pralni i WC. Następnie korytarz łączy się z hallem i otwartą przestrzenią rekreacyjną - barkiem, pokojem wypoczynkowym i salą gimnastyczną. Na prawo od klatki schodowej prowadzącej na wyższe kondygnacje znajduje się sauna z natryskiem.

Parter:
1. Ganek 3,5 m2
2. Wiatrołap 2,3 m2
3. Kuchnia 6,9 m2
4. Jadalnia 11,2 m2
5. Pokój dzienny 32,0 m2
6. Gabinet 9,7 m2
7. Hall + klatka schodowa 15,8 m2
8. WC 2,4 m2 Z modernistycznym stylem budynku harmonizuje nowoczesna aranżacja wnętrza, kładąca nacisk na otwartą przestrzeń dzienną. Wygodny salon połączony został z jadalnią, otwartą kuchnią i hallem, dzięki czemu jego wnętrze jest jeszcze bardziej przestronne, a efekt ten potęgują liczne przeszklenia z widokiem na taras. Na prawo od wiatrołapu ulokowano WC i klatkę schodową oraz zaciszny gabinet.

Piętro:
1. Hall 12,6 m2
2. Łazienka 8,6 m2
3. Garderoba 5,6 m2
4. Pokój 16,9 m2
5. Pokój 14,4 m2
6. Pokój 16,9 m2 Wokół centralnie zaplanowanego hallu znajdują się trzy wygodne pokoje, garderoba oraz łazienka.



Projekt komfortowego, nowoczesnego budynku jednorodzinnego to idealne rozwiązanie dla osób planujących budowę domu na obrzeżach miasta, z pewnością będzie stanowił jeden z ciekawszych obiektów powstałych w okolicy. Na uwagę zasługuje nie tylko nowatorska forma z interesującymi detalami - nowatorskim świetlikiem czy licznymi przeszkleniami pozwalającymi na optymalne nasłonecznienie pomieszczeń. Atutem budynku jest przede wszystkim niezwykle komfortowe wnętrze, które ze względu na obecność trzech kondygnacji w naturalny sposób wprowadza strefowość przestrzeni w domu i ułatwia organizację codziennego życia domowników. Dzięki obecności bogatego kompleksu rekreacyjno-wypoczynkowego na poziomie piwnicy, mieszkańcy nie będą odczuwać ograniczeń związanych z przeprowadzką z centrum miasta.

Bryła budynku charakteryzuje się nowoczesną, geometryczną formą. Prostopadłościan wzbogacony został przeszklonym wykuszem oraz półokrągłym wysunięciem zawierającym klatkę schodową. Interesującym detalem jest świetlik zamontowany na stropodachu. Rozplanowanie otworów okiennych oraz ich kształt podkreślają nowoczesność budynku.

Modernistyczny charakter budynku sprzyja rozwiązaniom ekonomicznym i wykorzystuje maksimum dostępnej przestrzeni. Dom należy do obiektów bardzo interesujących i będzie stanowił ozdobę każdej okolicy, w której zostanie zrealizowany.

Technologia Ytong.
Ściany zewnętrzne: Ytong 36,5 cm, okładzina kamienna.
Stropy w budynku: żelbetowe.
Nachylenie stropodachu: 5%.
Program: 4 pokoje, salon, kuchnia z jadalnią, pralnia, sauna z natryskiem, pom. wypoczynkowe z barkiem, salka gimnastyczna oraz garaż.

Powierzchnia zabudowy: 238.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 264.10 m²
Kubatura: 1132.70 m³
Szerokość działki: 21.60 m
Ilość kondygnacji: 3
Liczba pomieszczeń: 25
Kąt nachylenia dachu: 5%
Ilość pokoi: 4
Pokój na parterze: Tak
Wysokość budynku: 9.90 m
Rodzaj ogrzewania: gazowe, paliwo stałe

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan,gaz)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej
- zestawienie materiałów budowlanych
- szacunkowa charakterystyka energetyczna

Jeżeli są Państwo zainteresowani zakupem projektu lub uzyskaniem szczegółowych informacji dotyczących projektu willi W3 to zapraszamy do kontaktu.

Jak zamówić: tel: +48 728 855 090 e-mail: a.rzepus.arch@onet.com.pl

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej. Akceptuję