Restauracja R1

Parter: 238,3 m2
1. Wiatrołap + szatnia 17,3 m
2. WC damski i dla osób niepełnosprawnych 4,1 m
3. WC męski z przedsionkiem 6,3 m
4. Sala konsumpcyjna 97,3 m
5. Bar 9,3 m
6. Rozdzielnia 6,7 m
7. Przedsionek 2,9 m
8. Zmywalnia 7,4 m
9. Kuchnia 24,5 m
10. Łazienka z WC 4,7 m
11. Pomieszczenie socjalne 10,4 m
12. Chłodnia 3,4 m
13. Magazyn 3,7 m
14. Magazyn 4,0 m
15. Pomieszczenie gospodarcze 2,1 m
16. Korytarz 17,3 m
17. Obróbka warzyw i jaj 5,6 m
18. Skład opału 3,6 m
19. Kotłownia 7,9 m2
Największym pomieszczeniem LK-01 jest sala konsumpcyjna o powierzchni 97,3 m z dwoma wyjściami na taras w części ogrodowej i wydzielonym barem. W programie jest bogate zaplecze kuchenne, sanitarne, socjalne, magazynowe oraz duża kuchnia umożliwiające szybkie i sprawne przygotowanie dań. Budynek jest ogrzewany z kotłowni na paliwo stałe (ekogroszek).



Budynek usługowy z przeznaczeniem gastronomicznym, doskonały do utworzenia karczmy, restauracji lub baru. Tradycyjny wygląd podkreślony przez dwuspadowy dach i odpowiednią okładzinę, doskonale sprawdzi się przy utworzeniu restauracji z polską kuchnią regionalną. Budynek posiada bardzo rozbudowane, funkcjonalne wnętrze z zewnętrznym tarasem od strony ogrodowej, a sala konsumpcyjna jest otwarta i dostosowana do przyjmowania dużej liczby gości. Prosta bryła podkreśla tradycyjny charakter założenia i jest bardzo przyjazna dla oka. Obiekt dostosowano do przyjmowania osób niepełnosprawnych.

Konstrukcja budynku zakłada brak poddasza użytkowego oraz podpiwniczenia, co niewątpliwie wpłynie na ekonomię budowy. Doskonała organizacja przestrzeni pozwoli na swobodne kształtowanie przestrzeni wewnętrznej i zewnętrznej, również wpływającej na całościowy odbiór obiektu.

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 25 cm, styropian 15 cm, okładzina drewniana 5 cm. Strop: drewniany. NAd salą konsumpcyjną strop na wysokości 514 cm, nad pozostałą częścią obniżony. Kąt nachylenia dachu: 38°.
Ogrzewanie: kotłownia na paliwo stałe (ekogrodszek).
Program: sala restauracyjna, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, kotłownia na paliwo stałe, skład opału.

Powierzchnia zabudowy: 285.80 m²
Powierzchnia użytkowa: 238.50 m²
Kubatura: 1563.10 m³
Szerokość działki: 23.40 m
Ilość kondygnacji: 1
Liczba pomieszczeń: 19
Pokój na parterze: Nie

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna kuchni)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie awaryjne)
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej

Kontaktując się z naszym biurem architektonicznym uzyskają Państwo informacje na temat projektu R1 oraz możliwości jego zakupu.

Jak zamówić: tel.: +48 728 855 090 e-mail: a.rzepus.arch@onet.com.pl

Na naszej stronie wykorzystujemy ciasteczka. Dowiedz się więcej na ten temat. Zamknij