Budynek usług.-gastronomiczno-nocleg.NG2

Parter: 1231,36 m2
1.Wiatrołap + Szatnia 26,58 m2
2. Sala bankietowa 407,63 m2
3. Przedsionek 3,25 m2
4. WC Damskie 12,22 m2
5. WC Męskie 9,24 m2
6. WC dla niepełnosprawnych 3,34 m2
7. Hol + Recepcja 33,03 m2
7a. Winda
8. Recepcja 13,30 m2
9. Pom. na odpadki 3,78 m2
10. Przedsionek 2,27 m2
11. Zmywalnia 12,40 m2
12. Rozdzielnia kelnerska 19,68 m2
13. Kuchnia 54,96 m2
14. Obieralnia + Wyparzalnia 5,77 m2
15. Obróbka mięsa 8,59 m2
16. Magazyn prod. sypkich 3,90 m2
17. Pomieszczenie chłodnicze 6,33 m2
18. Pomieszczenie chłodnicze 3,66 m2
19. Magazyn 6,33 m2
20. Magazyn alkoholu 4,64 m2
21. Magazyn na napoje 6,14 m2
22. Pomieszczenie techniczne 6,51 m2
23. Magazyn zasobów 6,40 m2
24. Korytarz 27,01 m2
25. Pom. na podgrzewacze wody 7,79 m2
26. Kotłownia 17,03 m2
27. Pom. socjalne kelnerów 9,74 m2
28. WC + Natrysk 4,82 m2
29. WC + Natrysk 4,82 m2
30. Pom. soc. pracowników kuchni 9,74 m2
31. Biuro dla Kuchni 14,80 m2
32. Hol + Klatka schodowa 27,32 m2
33. Wiatrołap 4,06 m2
34. WC dla niepełnosprawnych 3,69 m2
35. WC Damskie 8,85 m2
36. WC Męskie 8,90 m2
37. Sala bankietowa 229,28 m2
38. WC Damskie 3,06 m2
39. WC Męskie 3,06 m2
40. Sala restauracyjna 182,10 m2
41. Pomieszczenie techniczne 4,67 m2

Poddasze: 1019,31 m2

1. Klatka schodowa 24,78 m2
1a. Winda
2. Korytarz 23,62 m2
3. Pokój 21,13 m2
4. Łazienka 3,81 m2
5. Pokój 21,13 m2
6. Łazienka 3,81 m2
7. Pokój 16,90 m2
8. Łazienka 3,67 m2
9. Pokój 16,90 m2
10. Łazienka 3,67 m2
11. Pokój 20,96 m2
12. Łazienka 3,73 m2
13. Pokój 20,96 m2
14. Łazienka 3,73 m2
15. Pokój 14,61 m2
16. Łazienka 5,89 m2
17. Pokój 16,90 m2
18. Łazienka 3,75 m2
19. Korytarz 13,13 m2
20. Pokój 20,28 m2
21. Łazienka 3,30 m2
22. Pokój 20,28 m2
23. Łazienka 3,30 m2
24. Pokój + Aneks kuchenny 27,42 m2
25. Łazienka 3,80 m2
26. Korytarz 15,43 m2
27. Pokój 29,34 m2
28. Łazienka 3,90 m2
29. Pokój 27,83 m2
30. Łazienka 3,85 m2
31. Pokój 28,28 m2
32. Łazienka 3,95 m2
33. Pomieszczenie porządkowe 4,81 m2
34. Magazyn 4,10 m2
35. Magazyn bielizny czystej 4,14 m2
36. Pokój 27,65 m2
37. Łazienka 3,83 m2
38. Korytarz 50,65 m2
39. Magazyn bielizny brudnej 3,77 m2
40. Magazyn 4,23 m2
41. Sala wypoczynkowa 156,92 m2
42. Składzik 5,43 m2
43. WC 3,15 m2
44. WC 3,15 m2
45. Pokój socjalny + WC 7,98 m2
46. Korytarz 18,81 m2
47. Pokój 22,48 m2
48. Łazienka 3,91 m2
49. Pokój 25,20 m2
50. Łazienka 3,86 m2
51. Klatka schodowa 16,26 m2
52. Pokój 37,52 m2
53. Łazienka 3,78 m2
54. Pokój 23,99 m2
55. Łazienka 3,95 m2
56. Pokój 15,43 m2
57. Pokój + Aneks kuchenny 24,02 m2
58. Łazienka 3,55 m2
59. Pokój 17,76 m2
60. Łazienka 3,95 m2
61. Łazienka 3,55 m2
62. Pokój 15,66 m2
63. Pokój + Aneks kuchenny 24,02 m2
64. Korytarz 24,86 m2
65. Pralnia podręczna 14,56 m2



Projekt budynku gastronomiczno-usługowego z zapleczem noclegowym NG2, budynek parterowy z poddaszem użytkowym, bez podpiwniczenia. Budynek może pełnić funkcję pensjonatu, domu weselnego, konfrencyjną, wystawienniczą czy rekreacyjną. Można również zaadaptować go na dom opieki dla osób starszych.

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak 29 cm, styropian 18 cm, tynk zewnętrzny.
Stropy: żelbetowe. Kąt nachylenia dachu: 25°.
Pokrycia dachu: blacha dachówkowa
Ogrzewanie: kotłownia gazowa zlokalizowana na poziomie parteru. Duża sala bankietowa ogrzewana, wentylowana, klimatyzowana z centrali wentylacyjnej Lennox zlokalizowanej na zewnątrz budynku. Instalacja ciepłej wody użytkowej wspomagana przez instalację solarną.
Wentylacja mechaniczna: sala główna - wentylacja mechaniczna nawiewno wywiewna z rekuperacją z centrali Lennox, sala boczna i restauracyjna - wentylacja mechaniczna nawiewno wywiewna z rekuperacją (oddzielne obiegi), kuchnia z zapleczem - wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna
Więźba dachowa: więżba tradycyjna płatwiowo kleszczowa.
Program: sala bankietowa dla 280 osób, sala bankietowa dla 120 osób, restauracja dla 80 osób, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, zaplecze biurowe, , 22 pokoje noclegowe z łazienkami: ( 3 apartamenty 2 pokojowe z aneksem kuchennym dwuosobowe, 12 pokoi noclegowych dwuosobowych, 1 pokój noclegowy jednoosobowy dla osoby niepełnosprawnej, 6 pokoi noclegowych czteroosobowych), sala wypoczynkowa, recepcja, kotłownia.

Powierzchnia zabudowy: 1389.98 m²
Powierzchnia użytkowa: 2336.48 m²
Kubatura: 10608.80 m³
Szerokość działki: 45.12 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 106
Kąt nachylenia dachu: 25°
Ilość pokoi: 22
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 11,96 m
Rodzaj ogrzewania: gazowe
Wskaźnik energii pierwotnej: 84,71 kWh/(m²·rok)

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna, instalacja solarna, hydranty p.poż.)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłącznik prądu, oświetlenie, awaryjne oświetlenie ewakuacyjne)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- kosztorys inwestorski budowlany z przedmiarem robót budowlanych
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- projektowana charakterystyka energetyczna budynku

Jeżeli są Państwo zainteresowani zakupem projektu lub uzyskaniem szczegółowych informacji dotyczących projektu budynku usługowo-gastronomiczno-noclegowego NG2 to zapraszamy do kontaktu.

Jak zamówić: tel: +48 728 855 090 e-mail: a.rzepus.arch@onet.com.pl

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej. Akceptuję