Budynek gastronomiczno-noclegowy NG5

Piwnice: 566.20 m2
1. Klatka schodowa 22,18 m2
2. Pomieszczenie gospodarcze – pomocnicze 245,99 m23
3. Pomieszczenie gospodarcze – pomocnicze 100,86 m2
4. Korytarz + winda 23,81 m2
5. Pomieszczenie obróbki warzyw15,02 m2
6. Kotłownia 25,65 m2
7. Skład opału 6,77 m2
8. Magazyn warzyw 2,75 m2
9. Magazyn art. suchych 3,87 m2
10. Komunikacja + schody 10,83 m2
11. Magazyn zasobów 3,78 m2
12. Obróbka jaj 5,96 m2
13. Pralnia 13,97 m2
14. Prasowalnia + magiel 9,55 m2
15. Komunikacja 14,65 m2
16. Magazyn bielizny czystej 5,31 m2
17. Magazyn bielizny brudnej 3,36 m2
18. Zrzut bielizny brudnej 3,71 m2
19. Pomieszczenie socjalne 5,08 m2
20. WC + natrysk 4,36 m2
21. Szatnia personelu kuchni 8,27 m2
22. Szatnia personelu hotelu 8,27 m2
23. WC + natrysk 4,36 m2
24. Pomieszczenie socjalne 9,26 m2
25. Klatka schodowa 8,57 m2
Projekt posiada pełne podpiwniczenie, w którym zaprojektowaliśmy pomieszczenia pomocnicze kuchni, pralnie z prasowalnią i magazyny na bieliznę czystą i brudną. Dla pracowników personelu hotelowego i kuchni przygotowaliśmy osobne pomieszczenia socjalne. Kotłownia i skład opału mają osobne wejście z zewnątrz od strony elewacji bocznej. Projekt posiada w piwnicy dwa bardzo duże, przestronne pomieszczenia pomocnicze.

Parter: 565.50 m2
1. Wiatrołap 4,54 m2
2. Hall + szatnia 23,78 m2
3. WC dla osób niepełnosprawnych 4,66 m2
4. Przedsionek WC 3,51 m2
5. WC męski 6,12 m2
6. Przedsionek WC 4,47 m2
7. WC damski 7,21 m2
8. Klatka schodowa 11,55 m2
9. Zrzut bielizny brudnej 2,11 m2
10. Recepcja 6,68 m2
11. Bufet 9,78 m2
12. Sala konsumpcyjna 112,96 m2
13. Sala konsumpcyjna 245,55 m2
14. Klatka schodowa 17,05 m2
15. Rozdzielnia kelnerska 7,48 m2
16. Zmywalnia naczyń 12,62 m2
17. Biuro 6,34 m2
18. Kuchnia 40,59 m2
19. Korytarz 19,91 m2
20. Magazyn zasobów 4,36 m2
21. Pomieszczenie na odpadki 2,50 m2
22. Magazyn szaf chłodniczych 8,87 m2
23. WC personelu kuchni 2,90 m2
Na parterze zaprojektowaliśmy dwie duże sale bankietowe. Do mniejszej przylega bufet, który zapewni sprawną obsługę gości. Za przygotowanie posiłków jest odpowiedzialna znajdująca się za bufetem kuchnia. Przy głównym wejściu umiejscowiliśmy szatnię oraz węzeł sanitarny dla gości, a po przejściu głównym hallem kilku kroków goście będą mogli zameldować się w recepcji.

I piętro: 544.20 m2
1. Pokój noclegowy 17,85 m2
2. Pokój noclegowy 17,96 m2
3. Pokój noclegowy 17,34 m2
4. Pokój noclegowy 17,34 m2
5. Pokój noclegowy 16,83 m2
6. Pokój noclegowy 17,43 m2
7. Pokój noclegowy 17,43 m2
8. Pokój noclegowy 17,43 m2
9. Pokój noclegowy 17,05 m2
10. Pokój noclegowy 17,46 m2
11. Pokój noclegowy 17,65 m2
12. Pokój noclegowy 22,5 m2
13. Pokój noclegowy 19,73 m2
14. Pokój noclegowy 18,30 m2
15. Pokój noclegowy 18,4 m2
16. Pokój noclegowy 22,45 m2
17. Pokój noclegowy 22,25 m2
18. Pokój noclegowy 32,73 m2
19. Pokój noclegowy 21,3 m2
20. Pokój noclegowy 24,9 m2
21. Klatka schodowa 18,75 m2
22. Zrzut bielizny brudnej 2,11 m2
23. Magazyn bielizny czystej 5,92 m2
24. Magazyn 6,624 m2
25. Korytarz 75,29 m2
26. Magazyn 4,74 m2
27. Pomieszczenie na środki czystości 3,93 m2
28. Klatka schodowa 11,75 m2
29. Korytarz 20,78 m2
Na pierwszym piętrze zaprojektowaliśmy strefę z pokojami noclegowymi dla gości. Jest tutaj dwadzieścia pokoi z łazienkami, z czego trzy są jednoosobowe, szesnaście dwuosobowych, a jeden czteroosobowy. Przy klatce schodowej umiejscowiliśmy magazyny na bieliznę czystą i brudną. Dodatkowo personel sprzątający ma do dyspozycji dwa mniejsze magazyny w tym jeden na środki czystości.

Poddasze: 325.50 / 429.20 m2
1. Pokój noclegowy 20,48 m2
2. Pokój noclegowy 20,48 m2
3. Pokój noclegowy 18,93 m2
4. Pokój noclegowy 18,93 m2
5. Pokój noclegowy 18,71 m2
6. Pokój noclegowy 29,46 m2
7. Pokój noclegowy 24,21 m2
8. Pokój noclegowy 21,06 m2
9. Pokój noclegowy 20,67 m2
10. Pokój noclegowy 19,3 m2
11. Pokój noclegowy 19,37 m2
12. Klatka schodowa 12,57 m2
13. Magazyn 10,67 m2
14. Hall 53,14 m2
15. Klatka schodowa 16,0 m2
16. Zrzut bielizny brudnej 1,52 m2
Na poddaszu zaprojektowaliśmy pięć pokoi trzyosobowych z łazienkami, cztery pokoje dwuosobowe z łazienkami i dwa pokoje jednoosobowe z łazienkami. Obok klatki schodowej jest duży pomieszczenie magazynowe.



NG5 Oferuje inwestorowi możliwość stworzenia ekskluzywnego obiektu gastronomiczno-noclegowego o pięknej tradycyjnej architekturze. Projekt ten posiada pełne podpiwniczenie, oraz poddasze użytkowe dzięki czemu do dyspozycji jest powierzchnia użytkowa przekraczająca dwa tysiące metrów kwadratowych. Projekt ten wyróżnia się miłą dla oka architekturą, którą warto podkreślić odpowiednim oświetleniem elewacji. Projekt umożliwia stworzenie zarówno hotelu, jak i pensjonatu czy zajazdu. Z powodzeniem może służyć do organizacji imprez okolicznościowych np. wesel.

Bryła budynku nie jest skomplikowana, jej wydłużony kształt powoduje, że nie trzeba szerokiej działki do jego realizacji. Efektowna architektura będzie przyciągać wzrok przechodniów i pozwoli na zyskanie nowych klientów. Szczególnie warto zadbać o elewację frontową, którą zdobi elegancki balkon wsparty na czterech kolumnach. Bryła przykryta jest wielospadowym dachem, w którym zainstalowaliśmy szereg okien połaciowych doświetlających pomieszczenia na poddaszu. Do realizacji projektu potrzebna jest działka o szerokości minimum 28m.

Budynek może pełnić funkcję hotelu, pensjonatu, zajazdu lub po niewielkim dostosowaniu - domu opieki dla osób starszych.

Technologia: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 25 cm, styropian 12 cm, tynk zewnetrzny.
Stropy: żelbetowe
Kąt nachylenia dachu: 30°.
Pokrycie dachu: blacha dachówkowa
Ogrzewanie: z kotłowni na paliwo stałe zlokalizowanej w podpiwniczeniu.
Wentylacja mechaniczna:
sala restauracyjna - wentylacja mechaniczna wywiewna, kuchnia z zapleczem wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna
Program: sala konsumpcyjna, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, biuro, kotłownia, 31 pokoi hotelowych z łazienkami.

Powierzchnia zabudowy: 654.15 m²
Powierzchnia użytkowa: 2001.40 m²
Kubatura: 8503.95 m³
Szerokość działki: 28.00 m
Ilość kondygnacji: 4
Liczba pomieszczeń: 124
Kąt nachylenia dachu: 30°
Ilość pokoi: 31
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 11.85 m
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna, hydranty przeciwpożarowe wewnętrzne)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie ewakuacyjne, SAP)
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- kosztorys iwnestorski budowlany

Jeżeli są Państwo zainteresowani zakupem projektu lub uzyskaniem szczegółowych informacji dotyczących projektu budynku gastronomiczno-noclegowego NG5 to zapraszamy do kontaktu.

Jak zamówić: tel: +48 728 855 090 e-mail: a.rzepus.arch@onet.com.pl

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej. Akceptuję